Harry opent Britse Invictus Games

Vorsten

2014-09-10 20:25:00

LONDEN – Na maandenlang plannen was het woensdagavond eindelijk zover. Prins Harry opende woensdagavond in het London Queen Elizabeth Olympic Park de eerste Invictus Games officieel. Het evenement ging van start met een verkorte versie van God Save the Queen, gevolgd door een optreden van de Invictus-fanfare.

Harry werd vergezeld door zijn vader, prins Charles, diens echtgenote Camilla Parker Bowles en zijn broer prins William. Prinses Catherine moest het evenement missen omdat ze door haar zwangerschap last heeft van misselijkheid. Actrice Idris Elba droeg het gedicht Invictus van William Ernest Henley voor, waarna de teams onder luid applaus van de 6.500 toeschouwers opkwamen.

Harry, die de spelen voor oud-militairen en gewond geraakte veteranen organiseert, werd door de Amerikaanse first lady Michelle Obama aangekondigd. “Ik twijfel er niet aan dat gedurende dit weekend levens zullen worden veranderd. Jullie verhalen ontroeren en inspireren ons. Jullie zijn het bewijs dat alles mogelijk is, zolang je de wil hebt”, sprak hij.

Voorzitter Sir Keith Mills wenste de in totaal 400 deelnemers uit 13 landen geluk. “De komende dagen zullen we fantastische sport te zien krijgen van de uitzonderlijke deelnemers die we vanavond leren kennen. Ik weet zeker dat jullie mij allemaal vergezellen om hen geluk te wensen”, tekent Hello Magazine op. Het wereldberoemde stuntteam van de luchtmacht, de Red Arrows, vloog over het Queen Elizabeth Olympic Park en Coldplay-frontman Chris Martin zong het anthem van de spelen.


Meer Vorstenhuizen