Harry speelt rolstoelrugby

Vorsten

30-08-2014 06:56:00

LONDEN – Prins Harry en zijn nichtje Zara Philips nemen vrijdag 12 september deel aan een demonstratiewedstrijd rolstoelrugby. Ze doen dat in het kader van de zogenoemde Invictus Games, de mede door Harry bedachte Spelen voor gewond geraakte militairen. Aan de Spelen die volgende maand worden gehouden in Londen nemen 400 sporters uit 14 landen deel. De wedstrijd met Harry wordt door de BBC uitgezonden op televisie.

Rolstoelrugby, ook wel ‘Murder Ball’ genoemd vanwege de harde en niets ontziende speelwijze van de rugbyers, geldt als een van de meest stoere onderdelen van het evenement. Harry was tot nu toe altijd terughoudend met het deelnemen aan rolstoeldemonstraties, uit respect voor degenen die aan een rolstoel zijn gebonden. Dit keer maakt hij een uitzondering, zo lieten zijn medewerkers weten aan Britse media.

Zara is bekend met rugby door haar man Mike Tindall, voormalig international en aanvoerder van de Engelse rugbyploeg. Ook hij zal in de Copper Box meedoen. “Het is belangrijk om hieraan mee te doen”, aldus Zara. Andere deelnemers zijn onder andere Kelly Holmes en Denise Lewis.

Meer Vorstenhuizen