Hele familie welkom op feest voor Victoria

Vorsten

08-07-2014 11:47:00

BORGHOLM – De organisator van het jaarlijks verjaardagsfeest voor de Zweedse kroonprinses Victoria hoopt dat de Zweedse koninklijke familie volgende week maandag compleet is bij de openlucht feestavond op de atletiekbaan van Borgholm, op het eiland Öland. “Ik heb echter nog geen bevestiging gekregen van het hof”, aldus Kay Wiestål, die het feest al sinds 1979 onder de noemer ‘Victoria dag’ organiseert.

Zweedse media willen de familie graag samen zien nu Sofia Hellqvist er als kersverse verloofde van prins Carl Philip officieel bij mag zijn. Het zou haar eerste publieke optreden zijn met de koninklijke familie. De wens is dat ook prinses Madeleine en haar man Chris O’Neill en hun dochtertje Leonore komen.

De Zweedse koninklijke familie brengt jaarlijks een deel van de zomervakantie door op het eiland Öland. Bij de zomerresidentie Solliden kan het publiek op 14 juli, de verjaardag van Victoria, de kroonprinses persoonlijk komen feliciteren en ’s avonds is er een feestprogramma met optredens van bekende Zweedse artiesten in het kleine stadion van het naastgelegen Bornholm. De Zweedse televisie zendt daarvan later op de avond altijd een samenvatting uit.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord