Herdenkingsmis voor Carlos Hugo in Parma

Vorsten

01-08-2014 10:44:00

PARMA – Ter nagedachtenis aan prins Carlos Hugo van Bourbon-Parma wordt op zijn sterfdag 18 augustus in de basiliek Santa Maria della Steccata in het Italiaanse Parma een herdenkingsmis gehouden. Dat hebben de Ridderorden waar Carlos Hugo tot zijn overlijden in 2010 aan het hoofd stond, op de website bekendgemaakt.

Alle ridders en dames van de dynastieke orden van het koninklijk en hertogelijk huis van Bourbon-Parma worden uitgenodigd de mis bij te wonen. Ook belangstellenden zijn welkom voor het eerbetoon aan ‘Carlo Ugo di Borbone Parma’, die hertog was van Parma en het nabijgelegen Piacenza.

Prins Carlos Hugo, de ex-man van prinses Irene, overleed op 18 augustus 2010 op 80-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Barcelona. Zijn stoffelijk overschot werd eerst overgebracht naar Nederland, waar de koninklijke familie op het terrein van paleis Noordeinde afscheid van hem kon nemen, en daarna ging de kist naar Piacenza en Parma, waar op 28 augustus de uitvaart plaatsvond in de basiliek Santa Maria della Steccata. Daar is ook de laatste rustplaats van Carlos Hugo.

Meer Vorstenhuizen