Hertog van Kent (79) jarig

Vorsten

2014-10-09 15:21:00

LONDEN – De hertog van Kent viert donderdag zijn 79e verjaardag. De neef van koningin Elizabeth is wereldwijd bekend als de man die aan het einde van het tennistoernooi van Wimbledon de prijzen uitreikt. Vorig jaar maart kreeg de hertog, ook wel bekend als prins Edward, een lichte beroerte en werd hij opgenomen in het ziekenhuis.

De hertog pakte daarna zijn werkzaamheden weer op. Samen met zijn jongere broer prins Michael en zus prinses Alexandra heeft de hertog een omvangrijk takenpakket binnen het Britse koningshuis. Op de Facebookpagina van het koningshuis verscheen donderdagmiddag ter ere van zijn 79e verjaardag een selectie foto’s van zijn vele werkzaamheden als vertegenwoordiger van de koningin in binnen- en buitenland.

Hij is onder meer verbonden aan de koninklijke reddingsmaatschappij en de organisatie achter de militaire begraafplaatsen van de Gemenebeststrijdkrachten die tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog sneuvelden.

Prins Edward erfde de titel ‘Duke of Kent’ in 1942 toen zijn vader tijdens de Tweede Wereldoorlog bij een vliegtuigongeluk om het leven kwam. Zijn vader was een jongere broer van koning George VI, de vader van koningin Elizabeth.


Meer Vorstenhuizen