Hertogin van Cornwall niet goed in schilderen

Vorsten

19-02-2014 13:00:00

CORSHAM – Prins Charles staat erom bekend dat hij goed kan aquarellen. Zijn vrouw Camilla heeft ook geprobeerd om te leren schilderen en kreeg zelfs privélessen, maar het resultaat viel tegen. Dat vertelde de hertogin van Cornwall tijdens een bezoek aan een kunststudio in Corsham.

In 2007 verrichtte Camilla de opening van het vernieuwde Pound Arts Centre, dat voor omgerekend 1,4 miljoen euro was gerenoveerd. Vorig jaar werd ook het werk aan de studio’s van het complex afgerond. De hertogin van Cornwall kwam even kijken hoe het artistieke centrum er nu uitzag. “Ik ben zo blij met de vooruitgang die is geboekt”, zei ze volgens Wiltshire Times. De wederhelft van Charles liet weten graag nog eens terug te komen.

Camilla praatte ook nog met een groep jonge vrouwelijke schilders over haar eigen creatieve ervaringen. Een van de dames vertelde dat ze helaas geen schilderij had om aan de hertogin te laten zien. “Ik heb het weggegooid”, zuchtte de vrouw. “Ik weet hoe dat voelt”, antwoordde Camilla. “Mijn echtgenoot is een uitstekend waterverfschilder. Hij is erg goed en ik heel slecht. Ik verscheurde mijn werk altijd.”


Meer Vorstenhuizen

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel