Interview prinses Irene trekt 333.000 kijkers

Vorsten

02-08-2014 09:03:00

HILVERSUM – Gemiddeld 333.000 kijkers stemden vrijdagavond af op Nederland 2 voor het interview dat Blauw Bloed had met prinses Irene. Daarmee staat de extra uitzending van Blauw Bloed op plek 24 in de ranglijst van de best bekeken televisieprogramma’s. Dit blijkt uit zaterdag gepubliceerde cijfers van de stichting KijkOnderzoek.

Tijdens het interview wenste de prinses dat mensen in de toekomst op een andere manier met elkaar en de aarde omgaan. “Dat is mijn grootste wens, dat het goed gaat met de samenleving”, zei de prinses, die dinsdag 75 jaar wordt.

“Het woord zegt het, samenleving, maar we doen het niet. We zijn te veel met onszelf bezig. We zeuren te veel. Ik hoop dat dat verandert. De zon schijnt, er is zoveel moois. Ik heb altijd geprobeerd om er in moeilijke situaties het beste van te maken. Dat wens ik ook anderen toe en deze wereld. Met alle conflicten, maar ook alle mooie dingen die er gebeuren.”

Vrijheid

De prinses liet weten dat het haar in een zeker opzicht een ‘grotere vrijheid’ geeft dat haar zus Beatrix geen koningin meer is. “Omdat wij als generatie meer in de schaduw staan. Hoewel ik al heel lang in de schaduw sta, willens en wetens en met heel veel plezier. Maar indirect heeft dat toch ook effect.”

Op de website van Blauw Bloed is het interview terug te zien.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord