Jaime en Viktória krijgen dochter: Zita Clara

Vorsten

21-02-2014 19:55:00

AMSTERDAM – Prinses Viktória heeft vrijdagmiddag om 12.40 uur in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam het leven geschonken aan een dochter, prinses Zita Clara. Het meisjes woog bij haar geboorte 3626 gram, zo maakten Viktória en echtgenoot prins Jaime de Bourbon de Parme ‘met grote blijdschap en dankbaarheid’ bekend. Moeder en dochter maken het allebei goed, zo liet een woordvoerder namens het prinselijk paar weten.

Zita is genoemd naar Jaime’s oudtante Zita van Bourbon-Parma, de laatste keizerin van Oostenrijk en laatste koningin van Hongarije, die was gehuwd met de inmiddels zalig verklaarde Habsburgse keizer Karl. Clara is een vernoeming naar Viktória’s grootmoeder Klára Killerman, aldus de toelichting van het prinselijk paar.

Prins Jaime is de tweede zoon en het derde kind van prinses Irene en wijlen prins Carlos Hugo. Hij is net aangesteld als Nederlands ambassadeur bij de paus, een post die Jaime na de zomer opneemt. De prins is in oktober in Apeldoorn met de in Hongarije geboren Viktória getrouwd.

Prinses Zita is het 5e kleinkind voor prinses Irene, die over 3 maanden nog een keer oma hoopt te worden wanneer jongste dochter prinses Carolina bevalt van haar eerste kind. Tot nu toe zijn alle kleinkinderen meisjes: 2 bij prins Carlos en 2 bij prinses Margarita.

Meer Vorstenhuizen