Akihito en Michiko bezorgd over personeel in gezondheidszorg

Vorsten

2020-05-14 12:57:23

Het gepensioneerde Japanse keizerspaar maakt zich zorgen over mensen in de gezondheidszorg die moeten werken tijdens de coronapandemie. Dat heeft het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding laten weten aan Japanse media. “Hun gedachten zijn bij degenen die in deze tijd de maatschappij draaiende moeten houden”, aldus het Bureau donderdag.

Keizer-emeritus Akihito (86) en keizer-emerita Michiko (85) houden zich stipt aan het advies om zich te isoleren tegen het gevaarlijke longvirus. Het personeel neemt extra beschermingsmaatregelen bij contact met het keizerspaar, dat verder ook nauwelijks bezoek ontvangt. Het betekent ook dat het voornemen om geregeld te wandelen in de tuinen van het keizerlijk paleiscomplex niet uitgevoerd kan worden.

Het gepensioneerde keizerspaar heeft in maart namelijk de keizerlijke residentie daar verlaten en woont nu tijdelijk in het zogenoemde Sento Paleis, in afwachting van een meer permanente behuizing in het Akasaka Paleis. Dat echter moet eerst worden verlaten door de huidige keizer Naruhito en zijn gezin, en die wacht op zijn beurt weer op het gereedmaken en opknappen van de eerder door zijn ouders ontruimde residentie.

De keizerlijke huizenruil staat echter vanwege de beperkende maatregelen in verband met de coronacrisis stil. Het was de bedoeling dat Akihito en Michiko over anderhalf jaar zouden verhuizen, maar dat lijkt nu zeker niet te gebeuren.


Meer Japan

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt