Japan installeert nieuwe kroonprins op 8 november

Vorsten

08-10-2020 20:55:39

De Japanse premier Yoshihide Suga heeft donderdag een nieuwe datum bekendgemaakt voor de inhuldiging van kroonprins Akishino. De ceremonie zal op 8 november plaatsvinden zo liet Suga weten. Uitbundige feestelijkheden blijven vanwege de coronacrisis achterwege.

De plechtigheden – Rikkoshi no Rei geheten – zouden oorspronkelijk op 19 april zijn gehouden. Vanwege de coronapandemie en de voor Tokio afgekondigde noodtoestand, werd toen besloten tot uitstel.

De ceremonie bestaat uit twee onderdelen. Allereerst is er de Rikkoshi Senmei no Gi, waarbij de broer van keizer Naruhito officieel wordt uitgeroepen tot de nieuwe kroonprins, en daarna is er de Choken no Gi, waarbij de kroonprins een audiëntie heeft met de keizer en keizerin. Er hoort ook een feestelijk banket bij, maar daar wordt van afgezien terwijl het aantal genodigden bij de plechtigheid wordt beperkt tot vijftig man in plaats van de voorgenomen 350.

Met de installatie van kroonprins Akishino (54), die ook bekend staat als prins Fumihito, komt een einde aan de lange reeks plechtigheden rond de troonsafstand van keizer Akihito en het aantreden van keizer Naruhito. “We zullen dit zorgvuldig voorbereiden zodat de ceremonie zonder problemen verloopt”, beloofde Suga.


Meer Japan

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord