Japan overweegt titels voor getrouwde vrouwen keizerlijke familie

Vorsten

24-11-2020 17:58:51

De Japanse regering overweegt een nieuwe titel in het leven te roepen voor vrouwelijke keizerlijke familieleden, die hun status kwijtraken na een huwelijk. Dat meldt The Japan Times.

In Japan is men bezorgd dat het aantal keizerlijke familieleden afneemt. Omdat prinsessen wanneer ze trouwen hun keizerlijke status kwijtraken en omdat erop termijn met de nu veertienjarige Hisahito slechts één huwbare prins is, is de dynastie geheel van hem afhankelijk. Hij is de enige zoon van prins Akishino. Waarnemers hebben al eens gesproken van een tikkende tijdbom die het voortbestaan van de keizerlijke familie bedreigt.

Door vrouwelijke familieleden binnen het keizerrijk een titel te geven, krijgt de dynastie een andere dimensie. Daardoor kunnen vrouwelijke leden ook officiële taken uitvoeren.

Nu mogen meisjes in Japan niet op de troon en verliezen zij bij een huwelijk hun positie. Een probleem, aangezien de keizerlijke familie op prins Hisahito alleen maar prinsessen kent.


Meer Japan

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.