Japans keizerlijk gezin bekijkt opknapbeurt nieuwe residentie

Vorsten

07-10-2020 13:28:04

Keizer Naruhito heeft zijn gezin meegenomen naar de keizerlijke residentie op het terrein van het Keizerlijk Paleis in Tokio om een kijkje te nemen bij de opknapbeurt die is begonnen nadat zijn ouders dit voorjaar de woning hadden verlaten.

Japanse media zagen de keizer, keizerin Masako en hun dochter prinses Aiko aankomen bij het enorme keizerlijk complex in het hartje van Tokio. Op het terrein staan tal van gebouwen, waaronder ook de toekomstige residentie van het keizerlijk gezin. Met de renovatie daarvan zou meteen na de verhuizing van het gepensioneerde keizerspaar in maart worden begonnen, maar de coronacrisis zorgde voor uitstel. Wanneer het werk klaar is, is niet bekendgemaakt.

Keizer-emeritus Akihito, die vorig jaar aftrad, en zijn vrouw keizerin-emerita Michiko zitten in een tijdelijke woning, in afwachting van de verhuizing van Naruhito met wie ze uiteindelijk van residentie zullen wisselen. Maar ook dat kan nog wel enige tijd duren want het Akasaka-paleis dat Naruhito nu bewoont, moet na diens vertrek ook eerst worden gerenoveerd en geschikt worden gemaakt voor bewoning door een hoogbejaard echtpaar.


Meer Japan

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft