Japans keizerspaar bezorgd over hulp aan arme kinderen

Vorsten

2020-07-22 12:52:05

Het Japanse keizerspaar is bijgepraat over de situatie van kinderen die in armoede leven en die het vanwege de coronacrisis nu extra moeilijk hebben omdat ze bijvoorbeeld geen maaltijden meer krijgen. De briefing van keizer Naruhito en keizerin Masako vond dinsdag plaats, melden Japanse media woensdag op basis van berichtgeving door het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding.

Het keizerspaar had een ontmoeting met hoge ambtenaren van de regering en het hoofd van Kidsdoor, een liefdadigheidsorganisatie die kinderen ondersteunt die in achterstandssituaties leven. Het gesprek duurde bijna anderhalf uur, aldus het paleis. Keizer en keizerin uitten hun bezorgdheid over het feit dat 40 procent van de activiteiten die ervoor zorgden dat behoeftige kinderen maaltijden krijgen, is opgeschort.

Het keizerspaar had in april zelf ook bijna 400.000 euro geschonken aan projecten die kinderen moesten helpen. Daarbij was ook geld bestemd om online leren te vergemakkelijken. De keizer hoopt dat daardoor de toekomst van de kinderen er beter uitziet, liet het Bureau weten.


Meer Japan

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt