Japans keizerspaar bijgepraat over gevolgen coronacrisis

Vorsten

17-07-2020 06:38:22

Het Japanse keizerpaar is bijgepraat over de hulpverlening aan mensen die in nood zijn geraakt door de gevolgen van de coronapandemie. Dat meldt vrijdag de Japanse televisiezender NHK op gezag van het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding.

Keizer Naruhito en keizerin Masako voeren de afgelopen maanden geregeld gesprekken over verschillende aspecten van de coronacrisis. Zo spraken ze al met hulpverleners en beleidsmakers en met vertegenwoordigers van het Rode Kruis.

Dit keer hadden ze een ontmoeting met een hoge ambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid en een vertegenwoordiger van een in vrijwilligersorganisatie uit Fukuoka. Die vertelden over het lot van seizoensarbeiders en dagloners, die vaak zijn gehuisvest in slaapzalen in woonkazernes en door de crisis nu zowel hun werk als het dak boven hun hoofd dreigen kwijt te raken. Met name de keizer toonde zich daarover zeer bezorgd, aldus het hof.

Keizerin Masako wilde meer weten over de sociale isolatie waarin veel Japanners zich bevinden en die bijvoorbeeld vijf keer zo hoog is als in de Verenigde Staten. De uitbraak van de coronacrisis heeft die situatie verergerd, zo werd haar verteld.


Meer Japan

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.