Japans keizerspaar bijgepraat over rol verpleegkundigen

Vorsten

04-06-2020 05:46:06

Het Japanse keizerspaar heeft woensdag gesprekken gevoerd met volksgezondheidsofficials over de rol die verpleegkundigen spelen tijdens de huidige coronacrisis. Keizer Naruhito en keizerin Masako stelden ook vragen over de geestelijke gezondheid en mentale gesteldheid van het verplegend personeel, zo maakte het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding donderdag bekend.

Het keizerspaar houdt met enige regelmaat bijeenkomsten om te praten over de gevolgen van de coronacrisis voor met name de gezondheidszorg en de eerstelijnwerkers. Zo werd eerder een ontmoeting gehouden met vertegenwoordigers van het Rode Kruis, waarvan de keizerin erevoorzitter is.

De ontvangst vond woensdag plaats in het Akasaka-paleis, waar het keizerspaar na de troonswisseling vorig jaar mei is blijven wonen zolang de keizerlijke residentie nog niet is opgeknapt. Daar kan wellicht binnenkort mee worden begonnen nu in Tokio de noodtoestand vanwege de coronacrisis is opgeheven. De residentie werd in maart ontruimd door Naruhito’s ouders, die op hun beurt in een wisselwoning nu wachten op de verhuizing van Naruhito en Masako.


Meer Japan

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.