Japans keizerspaar gaat kijken naar opknappen paleis

Vorsten

11-06-2020 14:27:08

Het Japanse keizerspaar heeft sinds het begin van de coronacrisis maar weinig om handen. Alle officiële ontvangsten zijn afgelast of uitgesteld, reizen binnen Japan en naar het buitenland zijn er niet bij, zodat alleen de keizerlijke zijdeteelt en een aantal bijpraatsessies over de gevolgen van de pandemie over zijn gebleven.

Het keizerspaar woont nog steeds in dezelfde woning waar ze de afgelopen jaren als kroonprinselijk paar verbleef, alleen de naam is opgeschaald naar ‘Akasaka Keizerlijk Paleis’. Het is de bedoeling dat keizer Naruhito en keizerin Masako met hun dochter prinses Aiko verhuizen naar de keizerlijke residentie op het terrein van het Keizerlijk Paleis, maar die residentie moet eerst worden opgeknapt.

Het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding verwacht dat de renovatie nog wel enige tijd in beslag zal nemen. Tijdens de lockdown in Tokio zijn de werkzaamheden – die in maart pas konden beginnen nadat Naruhito’s ouders keizer-emeritus Akihito en keizerin-emerita Michiko de woning hadden verlaten – namelijk stilgelegd.

Rondleiding

Het recente opheffen van de noodtoestand heeft de werklieden weer teruggebracht naar het paleiscomplex. Dat was voor het keizerspaar reden om woensdagmiddag zelf een kijkje te komen nemen, zo melden Japanse media donderdag. Ze kregen een rondleiding door de residentie, die tijdelijk Fukiage Sento Imperial Palace heet.

Gebouwen krijgen naar gelang de status van de bewoners een andere naam. Fukiage Sento heette eerst de ‘keizerlijke residentie’ en zal die benaming terugkrijgen wanneer Naruhito verhuist.


Meer Japan

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft