Japans keizerspaar online bij waterconferentie

Vorsten

21-08-2020 15:40:17

Keizer Naruhito en keizerin Masako hebben online een conferentie bijgewoond over risicobeheersing voor watergerelateerde rampen in de tijd van de coronapandemie. Dat heeft het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding vrijdag laten weten aan Japanse media.

Het keizerspaar volgde de conferentie vanuit het Akasaka-paleis. Daar wonen ze ondanks de troonswisseling van vorig jaar nog steeds omdat hun eigenlijk residentie op het terrein van het Keizerlijk Paleis moet worden opgeknapt.

Keizer Naruhito was als kroonprins al geïnteresseerd in waterproblematiek. Hij was ook erevoorzitter van UNSGAB, het adviesorgaan van de VN voor water en sanitatie dat enkele jaren onder leiding stond van toenmalig prins Willem-Alexander.

Zinvol

Aan de virtuele bijeenkomst onder leiding van de Japanse professor Hiroki Kenso namen regeringsvertegenwoordigers en deskundigen deel uit meer dan veertig landen. Volgens Kenso luisterde de keizer aandachtig en maakte hij aantekeningen. Naruhito zou de conferentie ‘erg zinvol’ hebben gevonden en hoopte dat landen de handen ineen slaan om de uitdagingen te overwinnen.

De Japanse keizer wordt niet geacht in het openbaar te spreken, althans niet uit de losse pols. De Hofhouding maakt daarom zelf bekend wat de keizer gezegd heeft, of van een bijeenkomst vond.


Meer Japan

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.