Japans keizerspaar praat over impact coronacrisis op onderwijs

Vorsten

02-10-2020 13:29:42

Keizer Naruhito en keizerin Masako zijn in hun Akasaka-residentie bijgepraat over de impact van het coronavirus op het onderwijs. Er was twee uur uitgetrokken voor het onderhoud met ambtenaren van het ministerie van Onderwijs en schooldirecteuren, zo meldde het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding vrijdag.

Aan de orde kwamen onderwerpen als technologie, de obstakels die in het deels digitale onderwijs overwonnen moeten worden, het probleem van kindermishandeling en de fysieke en mentale gezondheid van studenten en docenten.

Het keizerspaar mag anders dan bijvoorbeeld het Nederlandse koningspaar niet het land in om zich persoonlijk op de hoogte te stellen van de gevolgen van de coronacrisis of van de ravage die op het eiland Kyushu is aangericht door hevige storm en regenval. Het wordt niet veilig geacht dat keizer en keizerin reizen. Ze hebben daarom ontmoetingen in de eigen residentie.

Keizer Naruhito is de afgelopen maanden alleen voor de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog en de opening van een nieuwe zitting van het parlement de deur uit geweest, los van een paar ritjes naar het nabij gelegen Keizerlijk Paleis.


Meer Japan

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord