Japans keizerspaar schrapt ook najaarstuinfeest

Vorsten

04-08-2020 21:00:11

Het zit keizer Naruhito en keizerin Masako niet mee. Hun vanwege de coronapandemie dit jaar al vrijwel lege agenda is dinsdag weer wat leger geworden. Het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding maakte namelijk bekend dat het traditionele tuinfeest ook dit najaar niet doorgaat. In het voorjaar was de bijeenkomst waarbij doorgaans 2000 mensen worden uitgenodigd ook al geschrapt.

Het betekent dat het Japanse keizershuis voor het eerst te maken krijgt met twee achtereenvolgende jaren waarin de ontvangst in de tuin van het Akasaka-paleis geen doorgang vindt. Vorig jaar bleven de bijeenkomsten achterwege vanwege de troonswisseling. Het nieuwe keizerspaar had al zoveel ontmoetingen en plechtigheden op het programma staan, dat de tuinfeesten te veel zouden zijn.

De laatste keer dat het tuinfeest, waarbij de hele keizerlijke familie komt opdagen, werd gegeven was in november 2018. Keizer Akihito en keizerin Michiko waren nog gastheer en gastvrouw, terwijl Masako toen voor het eerst in vijftien jaar tijdens de hele ontvangst aanwezig was.


Meer Japan

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord