Japans keizerspaar weer bijgepraat over gevolgen coronacrisis

Vorsten

22-10-2020 15:44:05

Keizer Naruhito en keizerin Masako hebben thuis in het Akasaka-paleis een briefing bijgewoond over de gevolgen van de coronacrisis voor weeshuizen en instellingen die kinderen helpen. Voor de ontmoeting waren vier mensen uitgenodigd, zo maakte het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding na afloop bekend.

Op een videofilmpje dat aan Japanse media is verstrekt, is te zien hoe het keizerspaar – met mondkapjes – aan een royaal bemeten tafel tegenover de bezoekers zit, met pen en papier in de aanslag om aantekeningen te maken. Vanwege de coronacrisis krijgen keizer en keizerin geen gelegenheid het land in te trekken, maar moeten ze hun werkzaamheden beperken tot dit soort bijeenkomsten in de eigen residentie.

Donderdag markeert één jaar sinds de intronisatie of inhuldiging van keizer Naruhito. Tokio stond toen even in de schijnwerpers door de aanwezigheid van staatshoofden, regeringsleiders en vertegenwoordigers van meer dan honderd landen. Namens Nederland waren koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig, die waren doorgereisd uit India waar ze eerder in oktober een staatsbezoek hadden gebracht.


Meer Japan

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord