Japanse bankgouverneur praat met keizerspaar

Vorsten

10-10-2020 13:55:49

De gouverneur van de Bank van Japan heeft in het Akasaka-paleis keizer Naruhito en keizerin Masako bijgepraat over de economische gevolgen van de coronapandemie. Dat heeft het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding zaterdag bekendgemaakt. Het gesprek van het keizerspaar met Haruhiko Kuroda vond vrijdag plaats.

Anders dan een deel van zijn Europese collega’s gaat de Japanse keizer al enkele maanden niet meer op werk- of streekbezoek. Alle ontvangsten vinden plaats in zijn tijdelijke residentie of op het terrein van het nabijgelegen Keizerlijk Paleis. Naruhito is alleen voor de opening van het parlement en de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog elders in Tokio geweest. Zijn vakantie moest hij ook in het Akasaka-paleis doorbrengen.

Het keizerlijk paar wordt door middel van briefings op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in Japan. Eerder kwamen bijvoorbeeld vertegenwoordigers van het onderwijs en de gezondheidszorg langs om uitleg te geven over de gevolgen van de pandemie op hun terrein.


Meer Japan

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord