Japanse hof deelt nieuwe foto’s van bijna jarige Akihito

Vorsten

22-12-2020 17:44:30

De Japanse keizer-emeritus Akihito mag woensdag 87 kaarsjes uitblazen. Voor de gelegenheid heeft het Bureau van het Keizerlijk Hofagentschap daarom dinsdag vast een paar nieuwe foto’s van de bijna jarige job gepubliceerd.

Op de beelden poseert Akihito samen met zijn vrouw Michiko buiten in een tuin vol met bloemen en planten. Het echtpaar kijkt onder meer geïnteresseerd naar een hangende plant met blauwe bloemen en loopt voorbij een struik met daarin fruit dat wat weg heeft van mandarijntjes.

Hoe Akihito zijn verjaardag woensdag gaat doorbrengen, is nog niet bekend. Vorig jaar was hij in ieder geval druk in de weer en moest hij een volle agenda afwerken van het Bureau. Zo nam hij al vroeg op de dag in de Fukiage Sendouhal felicitaties van onder anderen de hofhouding en de premier in ontvangst. Daarna ging hij lunchen met zijn familie, had hij twee theeafspraakjes en besloot hij de dag met een familiediner.


Meer Japan

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.