Japanse keizer meldt installatie kroonprins aan goden

Vorsten

05-11-2020 21:17:51

De Japanse keizer Naruhito heeft donderdag boodschappers uitgestuurd naar een aantal Shinto-heiligdommen om daar de goden op de hoogte te brengen van de aanstaande inhuldiging van de nieuwe kroonprins.

De keizerlijke boodschappers gingen naar het belangrijke heiligdom Ise – ook de grote schrijn van Ise genoemd, of simpelweg Jingu. Dit heiligdom is gewijd aan Amaterasu, de zonnegodin. Boodschappers gingen ook naar de laatste rustplaatsen of mausolea van de keizers Jimmu en Showa. Die laatste is buiten Japan beter bekend als keizer Hirohito, de grootvader van de huidige keizer en diens broer kroonprins Akishino.

De nieuwe kroonprins wordt zondag plechtig geïnstalleerd. Dat had al eerder dit jaar moeten gebeuren maar vanwege de coronapandemie werd de voor april geplande plechtigheid uitgesteld. Het kroonprinselijk paar en ook keizer Naruhito en keizerin Masako hebben de afgelopen weken al een paar keer geoefend voor de traditionele ceremonie.


Meer Japan

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.