Japanse keizer overhandigt hoge onderscheidingen

Vorsten

11-11-2020 20:47:32

Keizer Naruhito heeft woensdag in het Keizerlijk Paleis in Tokio in een geheel op de coronaregels toegesneden ceremonie de hoogste Japanse onderscheiding uitgereikt. De versierselen van de hoogste graden van de Orde van de Rijzende Zon en die van de Heilige Schat werden aan een handvol Japanners uitgereikt, onder wie de voormalige gouverneur van de zuidelijke prefectuur Okinawa, Hirokazu Nakaima.

Net als eerder deze maand bij de uitreiking van de onderscheidingen in de Orde van de Cultuur, gaf de keizer, die een mondkapje ophad, de versierselen in een soort doos in handen van de gedecoreerden. Premier Yoshihide Suga reikte vervolgens de bijbehorende oorkonde uit.

Bij de traditionele herfst-lintjesregen werd de Orde van de Rijzende Zon aan zes Japanners toegekend en aan zeven buitenlanders, onder wie aan Jean-Claude Juncker, de voormalige voorzitter van de Europese Commissie. Die zal zijn versierselen bij een andere gelegenheid krijgen.

In totaal zijn 4100 mensen gedecoreerd, onder wie 141 buitenlanders. De keizer bekommert zich alleen om de overhandiging van de hoogste decoraties, de rest gebeurt onder anderen door premier Suga.














Meer Japan

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord