Japanse kroonprins op virtueel ziekenhuisbezoek

Vorsten

25-01-2021 15:18:39

De Japanse kroonprins Fumihito heeft maandag virtuele bezoeken gebracht aan ziekenhuizen die zijn verbonden aan de keizerlijke sociale liefdadigheidsstichting Saiseikai. Dat heeft het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding gemeld. In de bezochte ziekenhuizen worden coronapatiënten behandeld. De kroonprins is voorzitter van de in 1911 opgerichte zogenoemde Saiseikai Imperial Gift Foundation. ‘Saisei’ betekent ‘levens redden.’

De broer van keizer Naruhito kreeg allereerst van de directeur van de stichting uitleg over hoe het behandelen van patiënten gaat in de aangesloten medische instellingen. Vervolgens werd verbinding gemaakt met ziekenhuizen in de prefecturen Saitama, Osaka en Fukuoka.

De kroonprins kreeg te horen dat de werkdruk voor artsen en verpleegkundigen toeneemt, waarop Fumihito vroeg of dat problemen oplevert voor de duurzame aanpak van de situatie. Hij drukte het verplegend personeel op het hart ook goed op de eigen gezondheid te letten en hij sprak zijn waardering uit voor hun inzet, aldus het paleis.

Vorig jaar mei liet Fumihito al zien betrokken te zijn bij de coronacrisis. Hij liet zich toen ook bijpraten over de situatie en de respons op de uitbraak van het virus. Met zijn gezin maakte hij tijdens de lockdown in Tokio geïmproviseerde jassen en maskers voor het medisch personeel.


Meer Japan

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.