Japanse prinses Kako werkt ijverig vanuit huis

Vorsten

28-12-2020 19:26:58

De Japanse prinses Kako, de jongste dochter van kroonprins Fumihito, wordt dinsdag 26 jaar. Het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding heeft daarom nieuwe opnamen van het nichtje van keizer Naruhito vrijgegeven. Ze zijn eerder deze maand gemaakt in het park bij hun woning in Tokio. Kako poseert op een deel van de beelden met haar oudere zus Mako (29).

Het Bureau gaf de Japanse media ook enige aanvullende informatie over de prinses die vorig jaar maart afstudeerde aan de Internationale Christelijke Universiteit van Tokio. Sindsdien heeft ze zich gewijd aan taken ten behoeve van het keizershuis. Maar door de coronapandemie viel er de afgelopen maanden weinig te doen en was het werk voornamelijk beperkt tot videovergaderingen. Kako heeft er sinds mei 29 bijgewoond.

Uitstapjes buitenshuis waren er nauwelijks geweest, zo gaf het Bureau toe. Begin november werd het Meiji-heiligdom bezocht dat dit jaar honderd jaar bestaat en twee dagen later was Kako met haar zus bij de plechtige installatie van haar vader als kroonprins.

Meer details over het persoonlijke leven van de prinses werden niet gegeven. Haar oudere zus staat al sinds 2017 te trappelen om te mogen trouwen maar stuitte op financiële zorgen aan de kant van de familie van haar geliefde Kei Komuro.


Meer Japan

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord