Keizer Naruhito bidt voor vrede en geluk van Japanners

Vorsten

2020-05-01 12:47:11

Keizer Naruhito heeft vrijdag de eerste verjaardag van zijn troonsbestijging gemarkeerd met een bezoek aan de drie Shinto-heiligdommen op het terrein van het keizerlijk paleis in Tokio. Daar heeft Naruhito volgens een mededeling van het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding gebeden voor de vrede en het geluk van het Japanse volk ten tijde van de coronapandemie.

De keizer werd in de ochtend vanuit het Akasaka-paleis, waar hij met zijn gezin nog steeds woont, naar het keizerlijk paleiscomplex gereden. Zoals gebruikelijk had hij vlak voor de Hanzomonpoort, waar hij het terrein opreed, het autoraampje naar beneden gedaan zodat belangstellenden en media hem beter konden zien. Naruhito, die een mondkapje droeg, zwaaide ook naar het publiek.

Het keizerlijk gezin is na de troonswisseling van vorig jaar nog niet verhuisd. Naruhito’s ouders hebben de residentie op het paleiscomplex pas begin maart verlaten en nu moeten er eerst aanpassingen plaatsvinden. Vanwege de beperkende maatregelen om verspreiding van het longvirus tegen te gaan en de noodtoestand die daarvoor is afgekondigd in onder meer Tokio, liggen de werkzaamheden voorlopig stil. Wanneer de keizer kan verhuizen is niet bekend. Tot die tijd pendelt hij tussen beide paleizen.


Meer Japan

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.