Keizer Naruhito ontvangt weer ambassadeurs

Vorsten

25-06-2020 09:25:55

De Japanse keizer Naruhito heeft voor het eerst sinds maart weer een officiële ontvangst gehouden in het Keizerlijk Paleis in Tokio. De keizer ontving in de zogenoemde ‘Matsu-no-Ma’-zaal van het paleis de nieuwe ambassadeurs van Tonga en Rwanda voor het aanbieden van hun geloofsbrieven. Dat had al veel eerder zullen gebeuren, maar vanwege de coronacrisis en het uitroepen van de noodtoestand in Tokio werd de plechtigheid uitgesteld.

De nieuwe ambassadeurs kwamen niet zoals gebruikelijk in een koets naar het paleis maar in een auto. Dit om geen onnodige aandacht te trekken van publiek. Ook werden er vanwege de steeds geldende coronamaatregelen geen handen geschud en bleven de ambassadeurs, die evenals Naruhito een mondkapje droegen, op minstens anderhalve meter afstand van de keizer.

Volgens het Bureau van het Keizerlijk Hofagentschap zullen er weer meer ontvangsten worden gepland, al gelang naar de urgentie en de mogelijkheden onder de huidige gezondheidsregels. Een nieuwe datum voor de installatie van kroonprins Fumihito is nog niet bekendgemaakt. Die plechtigheid werd in april uitgesteld.


Meer Japan

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.