Keizer Naruhito viert verjaardag in dankbaarheid

Vorsten

2021-02-23 08:24:33

Naruhito is trots op het Japanse volk tijdens de coronapandemie. De Japanse keizer is dankbaar voor “het doorzettingsvermogen en de kracht” die mensen hebben getoond, zei hij in een toespraak vanwege zijn 61e verjaardag op dinsdag.

Naruhito deelde zijn condoleances aan mensen die dierbaren hebben verloren aan het coronavirus. De keizer prees daarnaast de inzet tegen de verdere verspreiding van het virus en erkende de zware tijd waar het volk zich nog steeds in bevindt. “Ik kijk uit naar de mooie toekomst die ons te wachten staat, als we door geduldig samenwerken de coronapandemie hebben verslagen.”

Samen met keizerin Masako heeft Naruhito de afgelopen maanden digitale ontmoetingen gehad met onder meer de zorgsector en wetenschappers om over de coronacrisis te praten. De keizer hoopt dat hij op 11 maart naar de regio Tohoku kan reizen voor de herdenking van de grote aardbeving, waarbij tien jaar geleden zeker 16.000 mensen om het leven kwamen. “Ik heb het idee dat de wonden van de mensen die door de ramp zijn getroffen nog steeds niet zijn geheeld.”


Meer Japan