Keizerin-emerita Michiko voor controle naar ziekenhuis

Vorsten

11-09-2020 11:57:07

De Japanse keizerin-emerita Michiko (85) heeft vrijdagochtend voor het eerst in vijf maanden haar tijdelijke residentie verlaten om voor controlebezoek naar het ziekenhuis van de Keizerlijke Hofhouding te gaan. Dat is op het terrein van het Keizerlijk Paleis.

De keizerin werd afgelopen jaar geopereerd voor staar en borstkanker en vanwege de coronapandemie en de beperkende maatregelen die in Tokio van kracht waren, was het ziekenhuisbezoek uitgesteld, liet het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding weten.

Michiko ging niet alleen naar het Keizerlijk Paleis maar werd vergezeld door keizer-emeritus Akihito (86). Hij maakte van de gelegenheid gebruik naar het biologisch onderzoeksinstituut te gaan dat eveneens op het paleisterrein staat. Daar doet Akihito onderzoek naar de gobie, een baarsachtige vis.

Dat onderzoek is overigens meer dan een hobby. Hij houdt zich er al een leven lang mee bezig, in navolging van het marien onderzoek dat zijn vader keizer Hirohito deed. Om die reden is er sinds 1928 ook een onderzoeksinstituut bij het paleis.

Het gepensioneerde keizerspaar werd bij aankomst bij de Inui-toegangspoort van het paleiscomplex opgewacht door media. Reden om de autoramen naar beneden te doen voor betere zichtbaarheid.


Meer Japan

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord