Nieuwsgierige prins Hisahito viert veertiende verjaardag

Vorsten

2020-09-06 10:34:01

Het Japanse hof heeft een video en foto’s vrijgegeven die vorige maand zijn gemaakt van prins Hisahito. Dit ter gelegenheid van zijn veertiende verjaardag zondag. Voor de opnamen maakte de prins met zijn vader kroonprins Akishino (of Fumihito, in Japan worden beide namen door elkaar gebruikt) een wandeling door het park rond hun residentie Akasaka. Samen bekeken ze de natuur en Akishino leerde zijn zoon te fotograferen.

Zoals gebruikelijk bij verjaardagen in de keizerlijke familie gaf het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding ook wat aanvullende informatie over Hisahito die na zijn vader tweede is in de lijn van troonopvolging. Sterker nog: op zijn schouders rust de toekomst van het keizershuis. Dat kent namelijk alleen opvolging in de mannelijke lijn en Hisahito is het enige jongetje onder de kleinkinderen van keizer-emeritus Akihito. Zijn oom, de huidige keizer Naruhito, heeft alleen een dochter.

Hisahito is vorige maand na een zomervakantie van maar twee weken weer naar school gegaan, aldus de informatie, nadat hij vanwege de coronapandemie en de in Tokio uitgeroepen noodtoestand van februari tot juni digitaal onderwijs had gevolgd. Af en toe nam hij ook deel aan videogesprekken die zijn ouders voerden en waarbij onder meer werd verteld over besmettingsziekten. Volgens het paleis was hij daarbij zeer nieuwsgierig.

Het bij verjaardagen traditionele bezoek aan de keizer en keizerin en aan zijn grootouders komt vanwege de coronamaatregelen te vervallen, zo liet het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding ook weten. Prins Hisahito heeft twee oudere zussen, de prinsessen Mako en Kako.


Meer Japan

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana