Prinses Aiko kijkt uit naar echt studentenleven

Vorsten

30-11-2020 18:47:57

De Japanse prinses Aiko hoopt dat het binnenkort mogelijk zal zijn om volop te genieten van haar in april begonnen leven als student aan de Gakushuin-universiteit in Tokio. Dat heeft het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding maandag laten weten voorafgaand aan de negentiende verjaardag van de keizersdochter op 1 december.

Prinses Aiko komt zelf niet aan het woord, maar het paleis gaf wel foto’s en een filmpje vrij die eerder deze maand zijn gemaakt in de tuin bij de keizerlijke woning. Aiko is daarop te zien in gezelschap van haar hond Yuri. Volgens de informatie van het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding heeft ze ook twee katten, Mii en Seven geheten.

Aiko, enig kind van keizer Naruhito en keizerin Masako, studeert Japanse literatuur en volgt daarnaast lessen in Engels en Spaans, en heeft ook interesse in sport- en gezondheidswetenschappen. Alle colleges heeft ze tot nu toe online gevolgd. Alleen in oktober kon ze even naar de universiteit om kennis te maken met haar medestudenten en professoren. ‘Ik zou graag aan veel dingen willen deelnemen’, zei de prinses bij die gelegenheid.

Aiko gaat volgend jaar een rol spelen bij keizerlijke evenementen. De inhuldiging eerder deze maand van haar oom Fumihito als kroonprins heeft ze op televisie gevolgd en door haar dagelijks contact met grootouders keizer-emeritus Akihito en keizerin-emerita Michiko heeft ze reeds geleerd wat er dan van haar verwacht zal worden.

Meer Japan