Prinses Aiko wil gaan kijken in dierentuin Tokio

Vorsten

04-12-2020 20:23:51

Prinses Aiko staat te popelen om kennis te maken met het op 31 oktober geboren babyolifantje in de Ueno dierentuin van Tokio. Vanwege de coronamaatregelen heeft de dochter van keizer Naruhito en keizerin Masako nog geen kans gehad te gaan kijken.

De jongste aanwinst is om veel redenen bijzonder. Zo is het voor het eerst sinds de opening van de dierentuin in 1882 dat er een olifantje is geboren. Authi en Artid, de ouders van de nog naamloze baby, komen uit Thailand en waren een geschenk ter ere van de geboorte van Aiko in december 2001. Dat zorgt voor een speciale band met de prinses.

Een droevige kant is er ook. Mannetjesolifant Artid is in augustus op 23-jarige leeftijd overleden aan tuberculose. Het publiek mag maar beperkt komen kijken om het dagelijkse ritme van moeder en kind niet te veel te storen. Voorlopig zijn de bezoektijden beperkt tot twee uur per dag.

De Japanners kunnen uit een aantal door de Thaise ambassade gedane suggesties een naam kiezen voor de olifant: Arun (dageraad), Atsadong (zonsondergang) of Tawan (zon). De keuze wordt op 15 december bekendgemaakt.

Meer Japan