Publiek weer welkom in keizerlijke tuinen

Vorsten

02-06-2020 10:22:01

De oostelijke tuinen van het Keizerlijk Paleis in Tokio zijn dinsdag na twee maanden weer opengegaan voor het publiek. Het aantal bezoekers dat een wandeling kan maken is vanwege de coronacrisis beperkt. Het paleis heeft tijdvakken aangewezen waarin per keer maar vijftig mensen worden toegelaten, zo liet het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding weten.

Bezoekers moeten mondkapjes dragen en voordat ze worden toegelaten wordt hun temperatuur gemeten. Gelijk met de tuinen is ook het museum van de keizerlijke verzamelingen, dat eind februari de deuren sloot, weer geopend.

De keizerlijke familie woont niet op het paleiscomplex. De vorig jaar afgetreden keizer Akihito verhuisde in maart naar een wisselwoning. De residentie die hij ontruimde moet worden opgeknapt alvorens de nieuwe keizer Naruhito er kan gaan wonen. De coronacrisis en de daarmee gepaard gaande noodtoestand in Tokio hebben inmiddels al voor vertraging gezorgd.

Dat betekent dat ook Akihito langer moet wachten want het is de bedoeling dat hij op zijn beurt weer in het door Naruhito te ontruimen Akasaka-paleis trekt. Maar ook dat moet eerst worden opgeknapt en aangepast aan gebruik door het hoogbejaarde keizerspaar.


Meer Japan

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.