Japanse prinses Noriko verloofd

Vorsten

2014-05-27 14:01:00

TOKIO – De Japanse prinses Noriko (25) gaat trouwen met Kunimaro Senge (40). Noriko is de tweede dochter van prinses Hisako en de in 2002 overleden prins Takamado. Noriko en haar aanstaande kondigden hun verloving dinsdag aan tijdens een persconferentie in het Keizerlijk Paleis in Tokio. Ze zijn van plan in oktober te trouwen.

”Ik hoop dat Noriko een liefdevol en gelukkig gezin gaat stichten en zich kan aanpassen aan haar nieuwe leven”, laat de moeder van de aanstaande bruid weten. Het is het eerste huwelijk van een lid van de keizerlijke familie sinds 2005, toen prinses Sayako trouwde. Volgens het Japanse persbureau Kyodo was de familie Senge al bevriend met prins Takamado en prinses Hisako nog voordat Takamado op 47-jarige leeftijd overleed tijdens een squash-training.

Prinses Noriko leerde haar verloofde in april 2007 kennen, toen ze het shintoheiligdom in Izumo bezocht, waar zijn vader hogepriester is.

Prinses Noriko studeerde aan de Gakushuin-universiteit. Ze heeft twee zussen; haar oudste zus prinses Tsugoko en haar jongere zus prinses Ayako. Haar aanstaande man diende als priester in heiligdommen in Tokio en Kioto na zijn studie aan de Kokugakuin-universiteit. Sinds het voorjaar van 2005 assisteerde hij zijn vader, de 71-jarige Takamasa Senge. De aanstaande bruidegom heeft twee jongere broers.
Meer Vorstenhuizen