Jarige Margriet nog volop aan het werk

Vorsten

2014-01-19 15:20:00

APELDOORN – Prinses Margriet viert zondag haar 71e verjaardag. De in 1943 tijdens de ballingschap van de koninklijke familie in Canada geboren prinses heeft de laatste tijd een minder volle publieke agenda. Ze houdt daardoor tijd vrij om zich te bekommeren om haar zoon prins Bernhard en zijn gezin, maar blijft thuis gewoon aan het werk voor onder meer het Rode Kruis.

Bernhard (44) wordt sinds enkele maanden behandeld voor een vorm van lymfeklierkanker. Hij voert in de woorden van zijn vader Pieter van Vollenhoven een ‘dappere en moeilijke strijd’, waarvan de familie hoopt dat die goed afloopt. Prinses Margriet besloot in november een reis in het kader van haar Rode Kruis-werk naar Australië af te zeggen om niet te ver weg te zijn van haar zoon.

Margriet en Pieter waren eerder deze week wel present bij de traditionele Nieuwjaarsontvangsten in het Koninklijk Paleis in Amsterdam ten teken dat ze ook na het aftreden van Beatrix gewoon aan het werk zijn gebleven. Koning Willem-Alexander richtte in zijn kersttoespraak een bijzonder woord van dank aan zijn oom en tante die ‘zich naast hun eigen werkzaamheden met verve hebben ingezet’ voor het koningschap van Beatrix ‘in lichte en donkere perioden’.

Sotsji

De verwachting is dat prinses Margriet later dit jaar naar Sotsji gaat voor een kort bezoek aan de Paralympische Winterspelen. De prinses is lid van het erebestuur van de Paralympische sport en bezocht in die hoedanigheid al een aantal Paralympische evenementen. Eind vorig jaar had ze op Papendal ook een ontmoeting met de Nederlandse afvaardiging.

In maart is de prinses ook in Brussel, voor de uitreiking van de naar haar vernoemde Europese cultuurprijs van de Europese Culturele stichting waarvan ze zelf van 1984 tot en met 2007 voorzitter was.


Meer Vorstenhuizen