Joachim en Marie samen naar IJsland

Vorsten

2016-01-20 13:52:00

REYKJAVIK – Het Deense prinselijk paar Joachim en Marie reist donderdag voor een officieel bezoek naar IJsland. De twee zijn uitgenodigd door president Ólafur Ragnar Grímsson.

Aanleiding voor het tweedaagse bezoek is het eeuwfeest van de Deens-IJslandse vereniging, het Dansk-Islandsk Samfund. De vereniging richt zich op de onderlinge relaties tussen Denemarken en IJsland, en op het kweken van onderling begrip en het verkrijgen van kennis.

Prins Joachim en prinses Marie hebben het donderdag nog rustig. Op het programma in Reykjavik staat alleen een receptie. Vrijdag krijgt het paar een rondleiding door de IJslandse hoofdstad, waarbij de nadruk ligt op Deense invloeden in de bouwstijl. IJsland werd eeuwenlang vanuit Kopenhagen bestuurd en de banden zijn pas in 1944 formeel doorgesneden.

Op het programma staan verder een bezoek aan een cultuur centrum en een warenhuis, waar een expositie is van modern IJslands design. ’s Avonds is er een feestelijk diner ter gelegenheid van het verenigingsjubileum.

Prins Joachim en prinses Marie waren eerder deze maand ook al te gast bij de Deense viering van het eeuwfeest in Kopenhagen, waarbij ook de IJslandse president aanwezig was.


Meer Vorstenhuizen