Jordaanse kroonprins Hoessein vraagt om geduld

Vorsten

28-03-2020 19:30:26

De Jordaanse kroonprins Hoessein heeft zaterdag Instagram aangegrepen om de bevolking, en met name het jongere deel daarvan, toe te spreken en te bemoedigen. “Ze zeggen dat Jordanië een klein land is, maar ik zeg dat het een groot koninkrijk is met geweldige mensen”, aldus de oudste zoon van koning Abdullah.

Volgens Hoessein (25) kon Jordanië zich gelukkig prijzen dat de koning al in een vroeg stadium ingrijpende maatregelen had genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “Jordanië, met zijn beperkte middelen, heeft een goed voorbeeld getoond door het wijze leiderschap en de snelle besluitvorming van de koning, die de gezondheid van de burgers boven alles heeft gesteld”, benadrukte hij.

Op alle fronten werd gestreden en wordt dag en nacht gewerkt, zo zei de kroonprins. “Ik ben zo trots Jordaniër te zijn want in zulke moeilijke tijden wordt moed en vrijgevigheid getoond.” Hij vroeg echter wel om geduld want de crisis is nog lang niet voorbij. “We moeten geduld hebben voor degenen die deze strijd voeren terwijl wij thuis blijven. Vandaag hebben we de kans om als een van de eerste landen de crisis veilig te overwinnen. Dus we moeten doorzetten, niet alleen voor onze eigen veiligheid, maar ook voor die van onze families.”


Meer Jordanie