Koning Abdullah van Jordanië kijkt uit naar aanstaand Suikerfeest

Vorsten

22-05-2020 14:05:16

Koning Abdullah van Jordanië heeft vrijdag heel wat afgebeld. Zo belde hij onder anderen met Emir Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah van Koeweit, president Abdel Fattah Al-Sisi van Egypte en koning Hamad bin Isa Al Khalifa van Bahrein. Dat liet het Jordaanse hof weten op Twitter.

Abdullah en de drie ambtgenoten feliciteerden elkaar met het aankomende Suikerfeest. Ook had de koning het met de andere leiders over de ontwikkelingen in het gebied, en over de manieren waarop hun landen omgaan met de coronacrisis. Met president Al-Sisi had Abdullah het ook over hoe de relatie tussen de twee landen zich verder kan ontwikkelen.

Vorige week sprak koning Abdullah ook over zijn eigen werkzaamheden tijdens de lockdown, die Jordanië al in een vroeg stadium en met succes instelde. “Ik houd me aan onze socialeafstandsregels, maar ik reis wel van het noorden naar het zuiden van Jordanië om de veiligheidstroepen te bezoeken. Ik probeer het moreel van de mensen te versterken. We hebben vorige week negen dagen geen nieuwe infecties gehad. We hebben het virus snel onder controle.”


Meer Jordanie

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.