Koning Jordanië wil einde aan agressie van Israël in Gaza

Vorsten

2021-05-17 23:27:34

De Jordaanse koning wil dat de internationale gemeenschap de verantwoordelijkheid neemt om Israël te laten stoppen met de agressie tegen de inwoners van de Gazastrook. Koning Abdullah zegt dat de Israëlische provocaties en schendingen van mensenrechten richting de Palestijnen in onder meer Jeruzalem hebben geleid tot de huidige geëscaleerde situatie.

Op Twitter schrijft het koninklijke hof dat Abdullah eerder al waarschuwde dat de status quo in Jeruzalem niet moest worden veranderd. Israëlische kolonisten willen daar Palestijnen uit hun huis zetten, wat heeft geleid tot spanningen.

Abdullah sprak maandag met de Franse president Emmanuel Macron en diens Egyptische ambtsgenoot Abdulah Fatah Al-Sisi over een oplossing van het conflict tussen Israël en Hamas. “Er moet zo snel mogelijk een wapenstilstand komen zodat er over een oplossing kan worden gesproken”, aldus Macron.

Veel landen proberen een oplossing te vinden voor het gewelddadige conflict dat vorige week uitbrak. De spanningen liepen op toen Palestijnen uitgezet dreigden te worden om plaats te maken voor Joodse kolonisten. Sindsdien vuurt Hamas raketten af op Israël en heeft Israël al 1500 doelwitten in de Gazastrook gebombardeerd, daarbij werden zeker 212 mensen gedood.


Meer Jordanie

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig