Koningin Rania blij 50e verjaardag met gezin te kunnen vieren

Vorsten

30-08-2020 20:54:56

De Jordaanse koningin Rania wordt maandag vijftig jaar. In een interview met weekblad Hello vertelde ze blij te zijn deze mijlpaal met haar gezin in Amman te kunnen vieren. “Op mijn verjaardag, zolang de mensen van wie ik hou dichtbij zijn, en ze gezond en veilig zijn, kan ik onmogelijk om meer vragen.” Daarmee is ook een wens vervuld van eerdere verjaardagen. “In het verleden heb ik altijd meer tijd gewenst met mijn man en kinderen. Tot nu toe is dat dit jaar alles wat ik heb gehad!”, zei Rania.

De afgelopen maanden immers moest ook de Jordaanse koninklijke familie vanwege de coronacrisis voornamelijk thuis blijven. “Het was zo’n zegen om al mijn kinderen in de buurt te hebben, vooral in de maanden dat Jordanië een strenge lockdown had,” aldus de koningin, die in 1993 trouwde met de toenmalige prins Abdullah, met wie ze inmiddels vier kinderen heeft: kroonprins Hoessein (26), prinses Iman (23), prinses Salma (19) en prins Hashem (15). “Tijdens deze wereldwijde crisis zijn er dagen geweest die een leven lang leken te duren, gevolgd door maanden die in een waas voorbij vlogen.”

De Jordaanse koningin is de belangrijkste ‘influencer’ onder de op sociale media actieve ‘royals’. Verspreid over Facebook, Instagram en Twitter heeft ze maar liefst 32,6 miljoen volgers, waarvan de helft op Facebook. Daar laat ze een deel van haar werkzaamheden zien. “Het is een heel moeilijk jaar geweest, maar ik ben dankbaar dat mijn land er alles aan doet om de verspreiding van Covid-19 binnen onze grenzen te beperken en de gezondheid en het welzijn van onze mensen op de eerste plaats te zetten”, meende Rania.

Vanwege de coronacrisis zijn er niet veel mogelijkheden de verjaardag royaal te vieren. Maar afgelopen week zijn nieuwe foto’s van de mediagevoelige koningin vrijgegeven. Voor de opnamen koos ze voor een jurk van het Saoedi-Arabische designerlabel Ashi Studio. Dat bevestigde de in Parijs wonende ontwerper Mohammed Ashi aan de nieuwszender Al Arabiya.


Meer Jordanie

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord