Koningin Rania hoopt dat Elizabeth snel aansterkt

Vorsten

17-11-2021 11:08:57

Koningin Rania van Jordanië hoopt dat de gezondheid van haar Britse collega koningin Elizabeth snel verbetert. “We zijn altijd bezorgd om haar gezondheid, maar ze is een sterke vrouw en nog altijd erg actief. We kunnen alleen maar hopen dat we op die leeftijd nog net zo actief zijn als zij”, zegt Rania in gesprek met de Britse tv-zender ITV naar aanleiding van het bezoek dat prins Charles en zijn vrouw Camilla deze week aan Jordanië brengen.

“We wensen haar alle goeds toe en hopelijk heeft ze nog vele jaren te gaan”, aldus Rania over de 95-jarige Elizabeth. Ze beschrijft de koningin als iemand die ze “hoog in het vaandel heeft staan” en “iemand naar wie ik opkijk”. Volgens de vrouw van koning Abdullah is de Queen een inspiratie voor de rest van de wereld.

De afgelopen tijd waren er zorgen over de gezondheid van Elizabeth nadat ze een nacht was opgenomen in het ziekenhuis. Op doktersadvies hield ze een aantal weken rust. Zondag liet ze opnieuw verstek gaan bij Remembrance Day, de jaarlijkse herdenking van oorlogsslachtoffers. Volgens Buckingham Palace had de koningin last van rugklachten.

Meer Jordanie