Warme woorden koning Abdullah voor premier Shinzo Abe

Vorsten

29-08-2020 13:39:30

De Jordaanse koning Abdullah heeft de vertrekkende Japanse premier Shinzo Abe een brief gestuurd waarin hij hem beterschap wenst. Ook dankt de koning hem voor de leidende rol die hij heeft gespeeld in het versterken van de strategische alliantie tussen Jordanië en Japan. Dat heeft het Jordaanse hof zaterdag bekendgemaakt. Abe kondigde vrijdag aan om gezondheidsredenen zijn nog tot volgend jaar september lopende ambtstermijn niet te zullen afmaken.

De Jordaanse koning heeft in april nog telefonisch contact gehad met de Japanse premier die hij de afgelopen jaren ook vaak heeft ontmoet. In het telefoongesprek bevestigden koning en premier de noodzaak om de coördinatie tussen de twee landen te handhaven over kwesties van wederzijds belang, inclusief middelen om de humanitaire en economische gevolgen van Covid-19 tegen te gaan.

In september vorig jaar bood Abe de Jordaanse koning een diner aan in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Abe feliciteerde de koning toen met zijn twintigjarig regeringsjubileum en sprak ook toen zijn voornemen uit om het strategische partnerschap met Jordanië verder te verdiepen.

De ontmoeting was een voortzetting van de bijeenkomsten die Abe en Abdullah in 2018 hadden. De Japanse premier kwam toen op bezoek in Jordanië en de koning op zijn beurt kwam samen met koningin Rania voor een officieel bezoek naar Tokio. Toen werd onder meer afgesproken dat Japan een lening zou geven die moest bijdragen aan de economische groei van Jordanië en aan de zelfredzame en duurzame fiscale hervorming.


Meer Jordanie

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord