Kanshebbers Appeltjes van Oranje bekend

Vorsten

2014-01-17 15:28:00

DEN HAAG – Het Oranje Fonds heeft vrijdag de tien initiatieven bekendgemaakt die kans maken op een van de drie Appeltjes van Oranje. Voor het eerst mochten alle Nederlanders zich dit jaar bemoeien met de nominatie. De tien kanshebbers bleven in de race na een publieke stemronde en een landelijke selectiedag.

De genomineerden zijn AanZet (Leeuwarden), Baantjer en de Rat maken een film (Purmerend), Buurtmarkt Breedeweg (Nijmegen), Informele Netwerk Ondersteuning (Arnhem), Meeleefgezin (Doorn), Paardrijden met en zonder beperking (Almere), Running Blind verovert Nederland (Rotterdam), Maatje-voor-een-maatje (Tilburg), G-groep Spado (Bergen op Zoom) en ‘t Hof van Thee & Leut (Goes).

Het Oranje Fonds bekroont jaarlijks drie initiatieven die bijdragen aan het verbinden van verschillende groepen mensen. Dit jaar is het thema Samen meer, en maken projecten die mensen met en zonder beperking samenbrengen een kans.

De winnaars krijgen in mei hun Appeltjes van Oranje uitgereikt door koningin Máxima. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.


Meer Vorstenhuizen