Kinderen nemen een duik met prins William

Vorsten

09-07-2014 12:22:00

LONDEN – Prins William heeft een zwembadduik gemaakt met Britse kinderen in Londen. De hertog van Cambridge is in navolging van zijn vader prins Charles sinds woensdag de voorzitter van de British Sub-Aqua Club (Bsac), het landelijke bestuursorgaan van de duiksport.

Ook Charles was bij de bijeenkomst in het zwembad aanwezig. William leek volledig in zijn element toen hij samen met een groep jonge duikers in het water plonste, meldt Hello! De prins heeft volgens het blad al een paar van ’s werelds mooiste duiklocaties gezien, zoals de Malediven en de Seychellen. Terwijl William in het water lag, sprak zijn vader aan de kant met verschillende kinderen over hun duikhobby. Later deed de hertog van Cambridge nog mee aan een snorkelwedstrijdje, zo is te zien in een video op de Instagram-pagina van Clarence House.

Toen in mei bekend werd dat William het stokje van zijn vader zou overnemen, liet de jonge prins weten dat hij hoopt dat zijn zoon George op een dag ook het duikpak aantrekt. “Scubaduiken heeft echt mijn ogen geopend. Niet alleen voor de vele unieke bezienswaardigheden, maar ook voor de verantwoordelijkheid die we hebben om de onderwaterwereld te beschermen”, zei hij toen. “Ik hoop dat mijn zoon George op een dag ook zal ontdekken wat de snorkel- en duikwereld te bieden heeft.”


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord