Kok van prinses Diana haalt herinneringen op

Vorsten

2014-02-20 08:57:00

LONDEN – Darren McGrady heeft tegenover The Huffington Post een boekje opengedaan over de eetgewoontes van zijn voormalig werkgever, prinses Diana. Chef-kok McGrady kookte elf jaar voor koningin Elizabeth in Buckingham Palace. Daarna vroeg Diana hem maaltijden te bereiden voor haar en prins William en Harry in Kensington Palace, waar ze na de scheiding met prins Charles woonde.

Volgens de chef at Diana graag aan een ronde tafel met plek voor tien personen, zodat ze kon praten met iedereen aan tafel. “Als ze alleen was met de lunch kwam ze in de keuken aan het aanrecht eten”, vertelt McGrady. “Ik maakte wat voor haar en ruimde ondertussen de keuken op terwijl we praatten.” Voor een lid van de koninklijke familie was dit zeer ongehoord. Als bijvoorbeeld koningin Elizabeth de keuken betrad moest al het personeel hun werk neerleggen, de pannen van het vuur halen, drie stappen terugdoen en buigen. Volgens McGrady stormde Diana gewoon de keuken in terwijl ze riep: “Darren, ik heb koffie nodig. O, je bent druk. Ik maak hem wel, wil je ook?”

De prinses zelf was volgens McGrady overigens een verschrikkelijke kok. Vijf dagen per week kookte hij voor haar en in het weekend maakte hij maaltijden die Diana dan in de magnetron stopte, met stickertjes erop om aan te geven hoe lang het eten erin moest. Diana’s grote favoriet was McGrady’s broodpudding met rozijntjes, maar ze lette ook op haar gezondheid. Zo begon ze met sporten nadat ze de eetziekte boulimia had overwonnen en wilde ze graag dat McGrady vetvrije gerechten maakte.


Meer Vorstenhuizen