Koning bezoekt vrijwilligers in Leeuwarden

Vorsten

2014-10-09 14:34:00

LEEUWARDEN – Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag een onaangekondigd bezoek aan Leeuwarden gebracht. Hij ging op visite bij de vrijwilligersorganisatie Stichting AanZet in de Friese hoofdstad. Het project won dit jaar een Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

AanZet uit Leeuwarden is een vrijwilligersorganisatie voor en grotendeels door mensen met een psychische kwetsbaarheid. Ze repareren pc’s, runnen een sociaal café en nog negen andere projecten waardoor deelnemers meer zelfvertrouwen krijgen. ”AanZet biedt mensen een veilige omgeving om weer zinvol mee te kunnen doen aan de samenleving”, sprak koningin Máxima toen ze in mei in Paleis Noordeinde het grote Appeltje van Oranje en een bijbehorende oorkonde uitreikte aan de organisatie.

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden.

De koning arriveerde om half twee in Leeuwarden en bleef volgens de Leeuwarder Courant ruim een uur. Tijdens het bezoek sprak de koning met betrokkenen vanuit de organisaties en samenwerkingspartijen en vervolgens met een aantal deelnemers over hun ervaringen met het initiatief.


Meer Vorstenhuizen