Koning deelt eigen Máxima-foto op Facebook

Vorsten

2014-09-12 17:14:00

DEN HELDER – Serieus als het moet, ontspannen wanneer het kan. Koning Willem-Alexander had tijdens het streekbezoek aan de kop van Noord-Holland vrijdag ook tijd voor grappen en humor.

Zo plaagde hij de fotografen en cameraploegen bij de onthullingen van een gedenksteen die een plaats moet krijgen in de muur van de Boerenverdrietssluis. Hij lichtte het doek zo op dat hij de sluitsteen kon zien, maar de media in het persvak niet. ”Heel mooi”, grapte hij, zonder er meteen meer van te laten zien.

Na de onthulling gingen Willem-Alexander en Máxima aan boord van de reddingboot Prins Hendrik voor een kort tochtje langs het voormalige marineterrein Willemsoord. De koning haalde zijn smartphone tevoorschijn en maakte foto’s van de kade, waar de pers probeerde de boot bij te houden. ”Nee, ik fotografeer de andere gedenkstenen”, zei de koning, die ondertussen ook een foto maakte van Máxima. Deze werd verrassend genoeg gedeeld op de Facebookpagina van het Koninklijk Huis.

Ontspannen sfeer

Het koningspaar maakte er even later ook geen bezwaar tegen dat de Helderse schoolkinderen hun speciaal ingestudeerde ‘koningslied’ nog een keer herhaalden, en op verzoek applaudisseerden koning en koningin ook voor de schooljeugd. Het was tekenend voor de ontspannen sfeer van het streekbezoek, het tweede sinds de troonswisseling.

Koningin Máxima droeg vrijdag een kleurrijke japon met een bijzonder verhaal. De jurk werd volgens Vorsten ontworpen door Luna, die vorig jaar dankzij de stichting Make A Wish een dagje mocht meelopen met de Brusselse modeontwerper Edouard Vermeulen van het modehuis Natan.


Meer Vorstenhuizen