Koning Filip eist vliegtuig van militairen op

Vorsten

13-06-2014 09:22:00

BRUSSEL – De trip naar het WK voetbal in Brazilië van koning Filip heeft gevolgen voor Belgische militairen die in Libanon mijnen opruimen. Volgens Het Laatste Nieuws heeft Filip het vliegtuig waarmee zij zouden terugkeren opgeëist om in Brazilië de Rode Duivels te kunnen aanmoedigen.

Koning Filip en koningin Mathilde wonen op 22 juni de wedstrijd België-Rusland in Rio de Janeiro bij. Ze vliegen daarheen met de militaire airbus, die aanvankelijk de militairen uit Libanon zou ophalen. Ook een Falcon 900 gaat mee naar Brazilië, als reservetoestel.

Voor de militairen zit er daarom niets anders op dan met een C-130 zonder enig comfort terug naar huis te vliegen. ”We moeten wijken voor koning Filip en koning voetbal”, citeert de krant een van de soldaten. ”We begrijpen het enigszins, maar we vinden het toch weinig respectvol.”

Koning Filip kijkt komende dinsdag de eerste wedstrijd van het Belgische elftal op een groot scherm. De wedstrijd België-Algerije ziet hij samen met ondernemers, maakte de persdienst van het koninklijke paleis vrijdag bekend. Voorafgaande aan dit duel woont Filip in het gebouw van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) te Brussel een werkvergadering bij met bedrijven die in het kader van het WK in Brazilië een contract hebben binnengesleept.

Meer Vorstenhuizen