Koning Filip in Davos in goed gezelschap

Vorsten

19-01-2014 14:02:00

DAVOS – De Belgische koning Filip en koningin Mathilde bevinden zich in bijzonder internationaal gezelschap wanneer zij komende week aanschuiven in Davos voor de 44e aflevering van het Wereld Economisch Forum. Tal van andere staatshoofden hebben namelijk hun komst aangekondigd, en velen van hen zullen anders dan Filip ook het woord voeren.

Het Belgische koningspaar, dat wordt vergezeld door premier Elio Di Rupo, gaat vooral om te luisteren en te netwerken naar het Zwitserse ski-oord. Donderdag ontbijten Filip en Mathilde met buitenlandse investeerders en Belgische ondernemers, om, zoals het paleis het omschrijft ‘de troeven van België te promoten’.

De Jordaanse koningin Rania neemt actief deel aan de jaarlijkse bijeenkomst, evenals het Noorse kroonprinselijk paar. Op de lijst met aanwezigen staan verder onder anderen de premiers van Australië, Israël, Japan en Groot-Brittannië en de presidenten van Brazilië, Iran, Israël, Mexico, Zuid-Korea en Zwitserland. Ook VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon, en de leiders van IMF en de Wereldbank zijn van de partij.


Meer Vorstenhuizen

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel